Anita

Klei was geen onbekend medium voor mij. Op de kleuterschool maakte ik mijn allereerste kunstwerk van schoolklei. Een prachtige, donkerblauw geglazuurde pennenstandaard met een enorme neus en onregelmatig gevormde trekken. Een paar jaar later maakte ik engeltjes van brooddeeg. Een van die engeltjes hangt nog in de nok van de kerststal die mijn vader gemaakt heeft. In mijn vroeg volwassen jaren heb ik een cursus poppen maken gedaan en diverse poppen gemaakt van zelf hardende klei. Naaien van babykleertjes, schilderen op blikken, sieraden maken, haken, breien, alles op creatief gebied vind ik leuk om te doen.

Vele fases op creatief gebied zijn gepasseerd. De klei echter is altijd gebleven!

Anita
Anita

Keramiek is een aparte tak van sport.  Het sprak mij heel erg aan omdat de mogelijkheden zo divers zijn. Ik hou van gebruikskeramiek maar ook van objecten om naar te kijken. Het feit dat het weerbestendig is en dat je het kunt glazuren op vele manieren vond ik heel spannend. Een vriendin heeft mij kennis laten maken met keramiek en samen met haar kocht ik mijn eerste broodje klei. Zij bracht me de grondbeginselen bij en heb ik vol enthousiasme mijn eerste werkstukken gemaakt. Daarna was het hek van de dam. Ik wilde meer maken! Ik was besmet met het klei virus….

Opleidingen:
* 1 jaar opleiding beeldhouwen / ruimtelijk vormgeven bij Crejat
* 2 jaar opleiding keramiek bij Crejat
* opleiding keramist / pottenbakker bij de Kleiacademie
* draailessen gevolgd bij Bob Ernsting, Willibrord Börger
en Floortje Roetmeijer

Sinds 2018 ben ik docent pottenbakken bij Atelier 6 in Heerhugowaard. Ook begeleid ik de werkgroep pottenbakken op de vrijdagochtend. Atelier 6 is een fijn creatief centrum waar ik met veel plezier verschillende taken uitvoer.
Daarnaast werk ik bij een jeugdzorg instelling als receptioniste en administratief medewerker.

logo kleiis

Geef een reactie