testen maar

Ik ben dol op het brouwen van glazuren en heb al bakken vol met testplaatjes. Die documenteer ik allemaal zodat ik terug kan zien wat ik allemaal gedaan heb. Onlangs heb ik weer testen gemaakt. Hiervoor heb ik drie verschillende basisglazuren uitgezocht waaraan ik verschillende grondstoffen en oxides heb toegevoegd. Telkens dezelfde toevoeging aan elk basisglazuur. Zo kreeg ik een drie reeksen waarin mooi te zien is dat elk basisglazuur anders reageert op de toevoegingen. Leerzaam en ik heb er een paar mooie glazuren aan overgehouden.

Op deze foto zie je dat elke basis zijn eigen uitwerking heeft. De eerste testtegels links laten het basisglazuur zien zonder de toevoegingen.
Bij nummer 2 (het derde testplaatje) is 1% chroom toegevoegd. In het eerste basisglazuur is de uitkomst een groen glazuur. In het tweede basisglazuur is de uitkomst oudroze en in het derde basisglazuur is de uitkomst ook groen maar net weer een andere kleur groen als in de eerste. Mijn favoriete glazuur is 210101-1, deze gebruik ik samen met glazuur 210102= voor een servies.

bord en mok
theepot, mok en suikerpot
bloempot

Geef een reactie