stappen plan voor een expositie

Bloeiend Zijpe

Op 20 april start de expositie van Bloeiend Zijpe.
Een unieke kunstexpositie die gehouden wordt in Bollenoord Grote Weg 9 in ’t Zand, is geïnspireerd door bloembollen in de polder Zijpe.
Ik sta daar ook met mijn keramiek en ben 20 april ook aanwezig.

De expositie is van 20 april tot en met 5 mei 2024.
Natuurlijk zijn er op de expositie ook de kleine vaasjes van mijn hand te bewonderen. En nog veel meer!

Stappenplan

Het maken van keramiek voor een expositie is een boeiende en uitdagende onderneming. Hieronder staan enkele stappen die ik heb genomen om een succesvolle tentoonstelling van keramische werken te realiseren:

  1. Thema en Concept: Bloeiend Zijpe heeft het thema bloemen en bollen. Dit thema helpt bij het stroomlijnen van mijn creatieve proces en het creëren van een samenhangende reeks werken.
  2. Planning: Ik maak een planning voor het maken van de keramische stukken. Hierbij neem ik factoren zoals de benodigde tijd voor het maken van elk stuk, droog- en bakprocessen, glazuren en eventuele herwerkingen in mijn planning mee..
  3. Materiaal en gereedschap: Ik zorg ervoor dat ik over de benodigde materialen en gereedschappen beschik. Dit omvat klei van goede kwaliteit, draaischijf, gereedschappen voor handvorming, glazuren en een keramiekoven.
  4. Technieken: Ik gebruik verschillende keramische technieken uit om variatie in mijn werk te creëren.
  5. Creativiteit en Originaliteit: Ik laat je creativiteit de vrije loop en streef naar originaliteit in mijn ontwerpen.
  6. Promotie en Marketing: Ik werk aan de promotie en marketing van de tentoonstelling door gebruik te maken van social media.
  7. Presentatie: Ik denk na over hoe ik de keramische werken wilt presenteren tijdens de tentoonstelling. Dit omvat zaken zoals de indeling van de ruimte, verlichting, het gebruik van sokkels of planken en dergelijke.
  8. Openinging en Interactie: Op 20 april wordt de expositie geopend en ben ik de hele dag aanwezig voor de belangstellenden. Natuurlijk ben ik via mail of app ook te bereiken op de overige dagen.