Workshop pottenbakken

Welkom bij mijn workshop pottenbakken voor maximaal 8 personen! Mijn atelier is gevestigd op de Artfarm in Heerhugowaard.

U bent welkom in atelier 14 op de Rustenburgerweg 126 in Heerhugowaard.

Draaien op de draaischijf

Tijdens deze creatieve en hands-on ervaring zullen jullie de basisprincipes van pottenbakken ontdekken en samen unieke, met de hand gemaakte keramische creaties creëren.

Het volgende komt aan bod:
– Een praktische demonstratie van het voorbereiden en centreren van de klei op de draaischijf.
– Begeleide hands-on ervaring met het draaien van de klei.
– Tips en tricks voor het vormgeven van verschillende vormen
– Netjes afwerken van de pot.

De workshop is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. In 2½ uur lukt het om 2 leuke potten te vervaardigen.

Zorg ervoor dat jullie comfortabele kleding dragen die vies mag worden, want pottenbakken kan een beetje rommelig zijn maar vooral heel erg leuk! Ik kijk ernaar uit om samen met jullie een onvergetelijke ervaring te creëren en jullie eigen unieke kunstwerken te zien ontstaan.

Onderstaande foto is het werk van een deelnemer die nog nooit achter de schijf heeft gezeten. Ze heeft prachtige potjes gemaakt en een mooi kleurenpallet gekozen.

Glazuren en stoken

Na de workshop worden de potten gestookt en voorzien van een glazuur van uw keuze. Na ongeveer 1 maand kunt u deze ophalen. Mocht ophalen niet lukken kunnen tegen verzend en verpakkingskosten de potjes opgestuurd worden.

Kosten

Kosten van de workshop zijn €70,- per persoon inclusief materialen en het stoken van twee potten. Natuurlijk is er koffie, thee of limonade met wat lekkers.
Mijn atelier is gevestigd in Heerhugowaard, Noord Holland.U kunt zich inschrijven voor een workshop door onderstaand formulier in te vullen. U kunt aangeven welke datum uw voorkeur heeft. Klik op het pijltje in het veld “workshop data” voor meer beschikbare data.
Alvast bedankt!

Let op! De antwoordmail kan in de spam terecht komen. Ik antwoord doorgaans binnen 24 uur. Dus mocht u geen antwoord hebben ontvangen, check dan uw spambox.

Geef een reactie